Valberedningsutbildning

VÄLKOMMEN TILL VALBEREDNINGSUTBILDNING I UPPSALA LÖRDAG 17 OKTOBER!
Det här är en inbjudan till dig som är vald till valberedning i ett av Svenska Kyrkans Ungas distrikt! Vi erbjuder alla distrikt att skicka två personer till en valberedningsutbildning lördag 17 oktober, i Uppsala. Utbildningen sker i samarbete med Sensus studieförbund och är en matnyttig utbildning att ta med sig hem till arbetet i distriktet inför nästa årsmöte.

Valberedningarna gör ett jätteviktigt jobb med att förnya och bygga Svenska Kyrkans Unga! Utbildningens mål är att deltagarna ska få med sig fördjupad kunskap om valberedningens uppdrag samt få med många goda och konkreta tips på hur gruppen kan arbeta, hur processen fram till årsmötet ser ut, samt vad som krävs för att bygga och rusta organisationen och den blivande styrelsen på bästa sätt.

Sensus studieförbund har tagit fram en utbildning speciellt för dig som är valberedning i en ideell organisation som Svenska Kyrkans Unga. Målet är att ni som valberedning ska få kunskaper och ett tillfälle att dela erfarenheter med andra i samma situation och känna er redo och beredda för er uppgift. Ta gärna med dig distriktets stadgar och eventuella skrivna instruktioner för valberedningens arbete eller liknande dokument ni har i distriktet!

Valberedningsutbildningen börjar kl. 10.00 lördag 17 oktober och avslutas kl. 17.30, i Uppsala. Förbundet bjuder på lunch och fika samt utbildningen, distriktet betalar resan, och den kost och logi du eventuellt behöver om du åker långt. Om du behöver sova över i Uppsala rekommenderar vi att du bokar in dig på Vandrarhem Uppsala Centralstation som ligger centralt och har flerbäddsrum, dubbelrum och enkelrum från cirka 250-500 kr/person och natt. http://hotellcentralstation.se/

Om Folkhälsomyndighetens råd på grund av coronavirus-situationen i höst är sådana att det inte går att genomföra utbildningen i Uppsala kommer vi att försöka ordna en ersättning online.

ANMÄLAN
Du anmäler dig till valberedningsutbildningen på Medlemssidorna. Anmälan öppnar 3 augusti och stänger den 25 september. Fram till den 25 september kan du logga in och anmäla dig, göra ändringar i din anmälan, eller avanmäla dig. Efter att anmälan stängt måste du mejla förbundskansliet unga@svenskakyrkan.se om du vill avanmäla dig. Ett bekräftelsemejl skickas ut till din adress på Medlemssidorna efter anmälningstidens slut. Har du inte fått någon bekräftelse senast den 5 oktober bör du kontakta förbundskansliet.

AVANMÄLAN
Om du avanmäler dig efter den 5 oktober, eller inte dyker upp, tar vi ut en avgift på 600 kronor för att täcka våra omkostnader. Om du blir sjuk och därför inte kan komma kan du skicka in ett läkarintyg till förbundskansliet senast 17 november, så slipper du avgiften.

Varmt välkommen till valberedningsutbildningen!
Vi ses i Uppsala!

Uppsala 2020-06-22